שירים מספרי סימן קריאה: 
אנתולוגיה מצטברת
ציור נאיבי / מאיר ויזלטיר

 

    חפש
    חיפוש מתקדם
    סל ההזמנות
    מבצע מתורגמים מרהיבים
    מבצע ספרות יסוד ישראלית
    הספריה הקטנה ב-26 ₪
    מארזים בפחות מחצי מחיר
    מציאוֹת
    המהדורה ההיסטורית
    סופרי הבית
    מקור
    תרגום
    הספריה החדשה לשירה
    קלאסיקה
    עיון ותיעוד
    אנתולוגיות
    כתב-העת סימן קריאה
    קיים בדיגיטלי
    מתנה למצטרפים חדשים
    בתוכנית העבודה
    כתבי יד
    הוצאת הקיבוץ המאוחד
    אתר מנחם פרי
    המלצת השבוע
    שירים בסימן קריאה
    תקנון אתר
    מקצועות של אחרים
    מאת: פרימו לוי
    פרימו לוי שוזר בספר זה מֶמוּארים פיקנטיים ורשימות מפתיעות ופרובוקטיביות, שעולה מהם קולו החם והאנושי של סופר חד־עין ורחב־אופקים, בעל כישרון ייחודי לעורר את קוראיו לחשוב באהדה על היומיום שלהם, ולחוש אינטימיות עם פלאי העולם.
    מרפי
    מאת: סמואל בקט
    "השמש זרחה, בלית־ברירה, על האֵין־חדש. מֶרפי ישב מחוצה לה, כאילו הוא חופשי, במבוי סתום בווסט בְּרוֹמפטון". כך, באבחת משפט, מכניס אותנו בקט ללב העולם הגרוטסקי של הספר. הרומאן הראשון, הווירטואוזי, שפרסם מספק חווית קריאה ש"רק לעתים נדירות יש מבדרת כמוה".
    משחק הממלכות
    מאת: קלארה סרני
    כילדים המציאו האחים סרני "משחק ממלכות" – מדינה, עיתונים, מטבעות, בולים ומוסדות – ואת "המשחק" הזה הוסיפו לשחק כל חייהם. הדראמה שחיברה קלארה סרני על הקרע במשפחתה מזמנת לקורא הישראלי מבט מרתק על דמויות ידועות בהיסטוריה הקולקטיבית שלנו.
    משחקים באפלה
    מאת: טוני מוריסון
    שלוש מסות על התרבות האמריקנית, ועל האופן שבו היא מגדירה את עצמה אל נוכח תחושת הנוכחות האפריקנית האפלה, נוכחות מורגשת אך מוכחשת.
    משפחה
    מאת: נטליה גינצבורג
    "משפחה" ו"בורגנות", שני הרומאנים הקצרים של נטליה גינצבורג, הולכים ופורשׂים מרחב המאוכלס בצפיפות בתאים משפחתיים כושלים ומופרכים, שכמו קפאו לאחר מפולת או על סיפָּהּ. בשניהם עסוקות התודעות המרכזיות בשחזורו בזיכרון של עברן ובכתיבתו מחדש.
    מתחת להר געש
    מאת: מלקולם לורי
    מפניני-הכתר של הפרוזה האנגלית במאה העשרים, בתרגומו של מאיר ויזלטיר. ביום המתים, בעיר-שדה מקסיקנית, צועד הגיבור את צעדיו האחרונים על חורבות חייו, מוקף אנשים אוהבים (אשה, אח חורג, ידידים), שאינם מסוגלים לעזור לו, גם לא לעצמם.
    נאנא
    מאת: אמיל זולא
    נאנא בת ה־18, בתם של שיכור וכובסת, שגדלה ברחובות העוני ועל מדרכות פאריז, מלוהקת בהעזה של מנהל תיאטרון לתפקיד ונוס באופרטה ההופכת ללהיט של 1867. בעקבות הצלחתה היא הופכת לקורטיזנית מהוללת, ובמהלך שלוש שנים דחוסות היא הורסת את כל הגברים הכרוכים אחריה.
    נוכח שמיכת החייל
    מאת: לידיה ז'ורז'
    "ספר לא-מצוי, מלא תחושת זמן רבת-כוח, ודמויות ואירועים האוחזים בקוראים בעוצמתם הטהורה – שכתבה סופרת שהיא אחד הקולות היותר חשובים בספרות הפורטוגזית העכשווית". (ז`וזה סאראמאגו)
    ניאבק בַּצללים
    מאת: לידיה ז'ורז'
    במאה הימים שיבואו לאחר ליל המילֶניום ישתנו כליל חייו של אוּשוואלדוּ קאמפּוּש, פסיכואנליטיקאי טוב-לב, השקוע במסירוּת בסיפורים שמדברים מטופליו בקליניקה שלו. ז`ורז` כתבה רומאן סוחף שחוכמת העלילה שלו, הממירה חקירה נפשית פרוידיאנית במותחן-פשע, היא לא פחות מגאונית.
    נייטוצ'קה / לילות לבנים
    מאת: פ.מ. דוסטוייבסקי
    שתיים מן היצירות החשובות המעטות שכתב דוסטוייבסקי הצעיר. `לילות לבנים` הוא פנינה ספרותית מלאת חן והומור. `ניֶטוצ`קה` הוא הניסיון הראשון של דוסטוייבסקי בכתיבת רומאן פסיכולוגי – המעבדה שממנה התפתחו הרומאנים הגדולים שלו.
    ניירות פתאום
    מאת: חוליו קורטאסר
    `ניירות פתאום` הוא מבחר שערכה טל ניצן מתוך ספר בשם זה שראה אור בספרד בשנת 2009, עשרים-וחמש שנה לאחר מותו של קורטאסר, הכולל סיפורים, מעשים שהיו, הרהורים ועוד פנינים – כולם לא נכללו בספריו של קורטאסר שראו אור בחייו, ורובם נמצאו פתאום בתוך שידה ישנה.
    נַפָּלִיטָנִי
    מאת: ארי דה לוקה
    בגיל 18 עקר את עצמו ארי דה לוקה מנפולי לתמיד, כשֵׁן מִלֶסת. העיר שעוד כילד התבצר בה בעמדת הזר והתאמן בהיקרעות ממנה, כמו הכשירה אותו לאבד אותה, אך חדרה תחת עורו כקרס של דַיִג, ומאז היא חוזרת אליו בכל מעשיו. הוא אומנם חדל להיות נפוליטני, אך נשאר פליט שלה: נַפָּלִיטָנִי.
    נפשות מתות
    מאת: ניקולאי ו. גוגול
    `נפשות מתות` – הרומאן הגאוני והמדהים על התוהו-ובוהו של ההבלוּיות והעמדות-הפנים שמהן עשויה, טלאי על גבי טלאי, הרֵיקוּת של המצב האנושי; פסגת יצירתו של גדול סופרי רוסיה – מוגש כאן בתרגום עדכני, מבריק ורענן, של רִנה ליטוין, ולראשונה בעברית עם "החלק השני".
    סונטת קרויצר
    מאת: ל.נ. טולסטוי
    בשלהי 1889, מספרים הביוגרפים, ברוסיה כולה – לא הקבילו אנשים זה את פני זה ברחוב ב`מה שלומך`, אלא שאלו: "האם קראת את `סונטת קרויצר`?". רבים העריצו את הנובלה כיצירה גאונית ומסעירה, אחרים ראו בה שערורייה.
    סוף הדרך / האופרה הצפה
    מאת: ג'ון בארת'
    `האופרה הצפה` נכתב בתחילת 1955, בידי מחבר בן 24. בסוף אותה שנה נכתב בן-הזוג המשלים, הרומאן המהולל `סוף הדרך`. אלה שני רומאנים מלאי דמיון וברק, שנונים ומצחיקים, שאי-אפשר להניחם מן היד.
    הקודם 6789101112131415 הבא

     

     

     

    הספריה החדשה ספרי סימן קריאה / הוצאת הקיבוץ המאוחד, ת"ד 2104, בני ברק 5112002, טל. 03-5162704
     בניית אתריםבניית אתריםעיצוב: נעה לנדמן-שדה