שירים מספרי סימן קריאה: 
אנתולוגיה מצטברת
ציור נאיבי / מאיר ויזלטיר

 

    חפש
    חיפוש מתקדם
    סל ההזמנות
    ספרים שמחזירים לקריאה
    הספריה הקטנה ב-22 ₪
    מארזים בפחות מחצי מחיר
    מציאוֹת
    המהדורה ההיסטורית
    סופרי הבית
    מקור
    תרגום
    הספריה החדשה לשירה
    לטינו בעריכת טל ניצן
    קלאסיקה
    עיון ותיעוד
    אנתולוגיות
    כתב-העת סימן קריאה
    קיים בדיגיטלי
    מתנה למצטרפים חדשים
    בתוכנית העבודה
    כתבי יד
    הוצאת הקיבוץ המאוחד
    אתר מנחם פרי
    המלצת השבוע
    שירים בסימן קריאה
    הישארו מעודכנים
    תקנון אתר
    פתאום, מבין קרעי המלים, מציץ אליך העולם
    מאת: עמוס עוז (מתוך ריאיון עם הלית ישורון)
    דברים אחדים שאמר עמוס עוז, מתוך ריאיון שערכה עמו הלית ישורון בינואר 1988. הריאיון המלא מופיע ב'איך עשית את זה?' (הספריה החדשה, 2016).
    "רציתי שהקורא ייחטף, ייזרק ללא רחמים לסביבה זרה"
    מאת: טוני מוריסון
    בהקדמה למהדורת 2004 של 'חֶמדַת' סיפרה טוני מוריסון על הנסיבות שהובילו אותה לכתיבת הרומאן. אנו מביאים כאן את דבריה עם צאת התרגום המחודש של הספר (ינואר 2019).
    המאבק על האנטיביוטיקה
    מאת: אברהם ב. יהושע
    ב-18 באוקטובר 2018, בחגיגה בבית ביאליק לכבוד צאתו של 'המנהרה', עלה יהושע לבמה ובידר את הקהל בסיפור שכמעט כולו אמת לאמיתה, על סכסוך חמור שהתגלע בינו לבין עורך הספר במהלך העבודה המשותפת.
    עולם מלא: על 'שב עלי והתחמם'
    מאת: אבנר הולצמן
    'שב עלי והתחמם' הוא ספר כל כך עשיר, פתוח ורב רבדים, שהוא מזמין דיבור עליו מכיוונים שונים. אולי הדבר הראשון הלוכד את העין הוא עושר הגילויים הגדולים והקטנים על עניינים שכאילו נחקרו ומוצו עד דק. והנה המבט המקורי של מנחם פרי מוצא בהם דברים שלא ישוערו.
    יונה שלא היתה
    מאת: מנחם פרי
    מנחם פרי מתייחס בקצרה לסרטו של ניר ברגמן "יונה", שמבוסס על סיפור חייה של יונה וולך. דבריו כאן משמשים פתיח לשני חלקי ריאיון שערך עמו יאיר קדר, שבו הוא מספר על היכרותו עם וולך וכיצד הוא תופס את דמותה ואת שירתה.
    לחברי מועדון הספריה החדשה
    מאת: מנחם פרי
    עורך הספריה החדשה פונה לקוראים – חברי מועדון, ולאחרים שמוזמנים להצטרף – בבקשה מיוחדת לאור המשבר בענף הספרים.
    מכתב למרים גבריאלי
    מאת: חנוך לוין
    בשנת 1974 שהתה השחקנית מרים גבריאלי בארצות-הברית. חנוך לוין, שנטה ליחסי רעות עם שחקניו, התכתב איתה. במלאת 70 שנה להולדתו של לוין קיבלנו את רשותה של מרים גבריאלי לפרסם את אחד המכתבים הידועים בין חבריו, מכתב שנהגה להקריאוֹ בחוגים פרטיים.
    עבדות שקופה. מחשבות על נשים בעידן הגלובליזציה
    מאת: אבירמה גולן
    סלאבה, אחת משתי הגיבורות של `אשה זרה`, נכנסה תחילה לחייה של אבירמה גולן כדמות אמיתית שפתחה בפניה עולם לא-מוכר. עם צאת הספר כותבת גולן על השקר המתעתע בנשים הללו ובמי שמשתדלות לא לראות אותן.
    החוק להגנת הספרות והסופרים: שאלות ותשובות
    מאת: תמר פלג
    ב-31 ביולי 2013 אישרה הכנסת ברוב גדול את "החוק להגנת הספרות והסופרים", והוא ייכנס לתוקפו בפברואר 2014. תמר פלג, שהיתה מעורבת במאמצים להסדרת ענף הספרים, מציעה מורה נבוכים קצר לעיקרי החוק.
    מכתב ליהודית קציר
    מאת: שמעון פרס; פתיח מאת מנחם פרי
    ב-14.7.13 מצאה יהודית קציר בתיבת המייל שלה מכתב מנשיא המדינה שמעון פרס: שלושה עמודים שמתארים את רשמיו ומחשבותיו בעקבות קריאת הרומאן `צילה`. ברשותו, אנו מביאים את המכתב המלא. בפתיח מספר מנחם פרי על מכתבו הראשון של פרס לקציר, בתחילת דרכה.
    תאריכים בביוגרפיה של גוגול
    מאת: מנחם פרי
    לתרגום החדש של `נפשות מתות`, שיראה אור בשבועות הקרובים, מצורפת ביוגרפיה קצרה של המחבר – איש בעל דמיון יוצא-דופן ונטייה עזה להפרזות ולבדותות, כותב גאוני שחייו הגיעו לסיומם הנורא כשהיה בן 43 בלבד. כאן אנו מביאים את תולדותיו בעשרים שנותיו הראשונות.
    בעקבות פלאנרי או'קונור
    מאת: חנה בת שחר
    בספרה החדש, `עץ הדודא`, שרואה אור בימים אלה בסדרת "הספרנית" בעריכת יהודית קציר, כותבת חנה בת שחר על נשים שבחייהן מהדהדים אירועים שהתרחשו לדמויות מהתנ"ך. בת שחר מספרת מדוע היא בוחרת לכתוב דווקא על הצדדים האפלים בחיי גיבורותיה.
    מארֶק לאוב: תשליל של עדות
    מאת: מיכל גוברין
    מיכל גוברין, מחברת `השם` שבימים אלה רואה אור מחדש – רומאן שהגיבורה שלו היא בת לפליטי שואה – מספרת על אחיה, מארֶק, שהיה בן שמונה במותו.
    שושלת צילה
    מאת: יהודית קציר
    בשער הפנימי של `צילה` כתבה יהודית קציר: "הדמויות ברומאן היו במציאות ושמותיהן אמיתיים, אך חלק מן האירועים מדומיינים ונכתבו כאן מן-הסתם לא בדיוק כפי שהתרחשו". עם צאת הספר היא מספרת על הדמויות המרכזיות שמופיעות בו, ומילאו תפקידי מפתח בסיפור המשפחתי הפרטי שלה.
    המורה לספרות שלנו
    מאת: ישעיהו קורן
    עשרים שנה אחרי `העומדים בלילות`, ספרו הקודם של ישעיהו קורן, רואה אור ספר חדש שלו, `שתי כפות ידיים ומִלה`, שבמרכזו שנות חייו של ילד קטן אחד בכפר סבא. גם ברשימה זו מביט קורן אל השנים ההן. תחת כסות האבק ובין הדפים הפגומים נמצא מה שיש לקרוא בו שוב ושוב.
    הקודם 12345678910 הבא
     

    הספריה החדשה ספרי סימן קריאה / הוצאת הקיבוץ המאוחד, ת"ד 2104, בני ברק 5112002, טל. 03-5162704
     בניית אתריםבניית אתריםעיצוב: נעה לנדמן-שדה